tisdag 17 maj 2011

Gräslökslax - LCHF

  • 400 g fryst lax, eller 4 st portionsbitar
  • Flingsalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost - gräslök
  • En knippa färsk gräslök
  1. Lägg laxbitarna i en form och salta
  2. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 20 minuter om den är fryst, 10 minuter om den är tinad.
  3. Vispa under tiden grädden fluffig och blanda sen ner ost och klipp ner gräslök.
  4. Ta ut formen ur ugnen och bred över gräddosten.
  5. Sätt in formen igen och grädda ytterligare ca 10-20 minuter tills fisken är klar.
Servera med en god sallad (min innehöll färsk spenat, avokado, röd paprika och gurka)! 

Kommentar: Riktigt gott! Jag sprutade citronsaft över alltihop, och det blev jättegott. Citron och lax liksom gifter sig! Väldigt mättande, men vill man ändå ha något mer till kan jag rekommendera råris!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Testade det här idag. Jag är inte så förtjust i vispad grädde i mat, men annars var det gott. Henrik älskade det!

Unknown sa...

Va roligt att recepten gör lite nytta iallafall! Detta blir ju vrålfett, så man kan ju säkert trixa lite med grädden om man ändå inte kör lchf :)