torsdag 5 maj 2011

Köttfärsgratäng á la LCHF


  • 500 g köttfärs
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 aubergine (ca 300 g)
  • 1 zuccini (ca 300 g)
  • 2 tomater
  • 250 g keso
  • 2-3 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche, 34%
  1. Hacka lök och mjukstek den i smöret. Tillsätt sedan köttfärsen som du bryner tills den har fått en fin färg. Tillsätt sedan grädde och sambal oelek (krydda med salt och peppar också om du vill!). Låt dessa saker sedan koka ihop i ca 10 minuter.
  2. Tärna aubergin, zuccini och tomater. Tillsätt dessa tillköttfärsen och låt alltihop koka ihop. 
  3. Blanda keso, creme fraiche och lite riven ost.
  4. Smörj en ugnssäker form och häll i en del av köttfärsröran och sedan en del av kesorörsan (ungefär som när man gör lasagne). Fortsätt sedan med varannan köttfärs, varannan keso. Avsluta med köttfärsröran. Strö sedan på riven ost och ställ in i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Servera gärna med sallad!
Kommentar: Jättegod och mättande gratäng! Rekommenderas! Receptet är från början HÄRIFRÅN. Nästa gång kommer jag använda mer kryddor, för ännu mer smak och lite schvung i det! Tråkigt utan bild, får ta det nästa gång jag lagar det, för det kommer jag absolut göra!

1 kommentarer:

Helena sa...

Den lät jätte good :D