skip to main |
skip to sidebar
- 250 g rumstempererat smör
- 200 g socker
- 4 rumstemperade ägg
- 200-250 g mörk choklad (jag köpte vanlig blockchoklad, men det riktiga receptet rekommenderar 70%)
- 70 g vetemjöl
- Smöra en form med avtagbarkant
- Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt, och vispa det i ca 5 min
- Tillsätt äggen ett och ett och rör till en jämn smet
- Finhacka chokladen och smält den i mikrovågsugn under omrörning, eller i vattenbad
- Rör ner den smälta chokladen i smörblandingen
- Sikta sen ner vetemjölet
- Häll sedan i allt i formen
- Grädda i 200°C 25-28 minuter, kakan ska inte vara genombakad, utan kladdig
- Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen
Kommentar:Så god! Troligtvis den godaste kladdkaka jag ätit! Den var väldigt kladdig, och riktigt god med lite glass till.
2 kommentarer:
Ser jättemumsigt ut! Jag brukar dock alltid bli besviken på kladdkakerecpt och återgår alltid till mitt ursprungsrecept.
Prova denna!!
Skicka en kommentar