tisdag 26 januari 2010

Köttfärsgratäng med ananas



3-4 portioner
  • 4 port pastaskruvar
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 pkt bacon
  • Chilikrydda
  • Svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk chilisås
  • 6 skivor ananas

Gör så här

  1. Hacka löken och bryn tillsammans med färsen i en stekpanna. Krydda med chilikrydda och svartpeppar, lägg i buljongtärningen.
  2. Skär baconen i bitar och tillsätt det till färsen.
  3. Tillsätt sambal oelek och sweet chilisås.
  4. Koka pastan efter anvisning på paketet.
  5. Rör samman crème fraiche och chilisås.
  6. Skär 2 ananasskivor i bitar.
  7. Lägg ett lager köttfärsröra på botten av en smord ugnsform. Lägg ett lager pastaskruvar över det, och lägg sedan på några bitar ananas. över pastan. Gör samma sak igen; köttfärs, pasta ananas. Översta lagret ska bestå av endast köttfärs.
  8. Häll över crème fraichesåsen.
  9. Garnera med ananas skivor.
  10. Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter.
Kommentar: Ett gott eget hittepå recept som är lätt att göra och variera efter eget tycke och smak! På bilden ser det inte särskiltgott ut, det är jag medveten om, men vi hade varken pastaskruvar eller sallad hemma, så det fick bli bara gratäng, med vanliga fullkornsmakaroner i istället. Gott var det i vilket fall!

0 kommentarer: