fredag 22 januari 2010

Italienska veggobullar

4 portioner

  • 400 g tinad Veggofärs
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • persiljekrydda
  • salt, peppar
  • smör eller olja

Gör så här:
  1. Blanda vatten, ströbröd och tomatpuré och låt svälla, ca 5-10 min.
  2. Rör ner färs, lök och vitlök.
  3. Tillsätt oregano och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma bullar och stek i smör eller olja ca 8 – 10 min på medelstark värme.
Kommentar:
Riktigt gott! Kryddmåtten är inte exakta. Vi gjorde så att vi stekte en bulle och provsmakade, och sen hade vi i mer kryddor tills vi var nöjda. Receptet hittade vi på baksidan av veggofärspaketet! Vi har nämligen vegetarianvecka, av någon anledning. Kul att prova något nytt, och se hur det går.

0 kommentarer: