tisdag 26 januari 2010

Yoghurtkaka med vit choklad

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g hackad vit choklad
  1. Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret.
  2. Vispa ned ägg och yoghurt.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten.
  4. Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l.
  5. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.


Kommentar: Smakade ungefär som en sockerkaka med en twist! Vi har ingen form med löstagbar kant, så jag använde en vanlig pajform, det gick lika bra!

0 kommentarer: