- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 1 aubergine, ca 300 g
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- smör att steka i
- (1 tsk örtkryddor, t ex rosmarin, timjan eller salvia)
- 3 tomater
- 150 g fetaost
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- Sätt ugnen på 225°
- Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min.
- Strimla squashen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs squash, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt eventuella örtkryddor.
- Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet.
- Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsaksfräset
- Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten stelnat.
Kommentar: God paj! Dock så hade jag inte i några örtkryddor, men jag skrev med det, eftersom det stod i originalreceptet (från arla.se). Är lite skeptisk till 1 vitlök, menas det 1 vitlöksklyfta, tro? Jag hade i lite vitlökskrydda och tyckte det räckte. Originalreceptet innehåller även oliver, vilket jag hoppat över. Det blev gott iallafall!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar