måndag 31 maj 2010

Köttfärsfyllda paprikahalvor med fetaost


  •  4 paprikor, röda och/eller gula
  • 1 gul lök
  • 150 g fetaost
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk oregano
  • salt, peppar
  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Dela och kärna ur paprikorna och placera dem i en ugnssäker form.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Skär fetaosten i tärningar och blanda med hälften av den hackade löken.
  5. Vispa upp ägget och tillsätt mjölken.
  6. Rör ner köttfärsen i blandningen, tillsammans med resterande lök. Tillsätt potatismjöl, oregano, salt och peppar. Fräs färsen tills den är helt genomstekt.
  7. Fyll paprikorna med färsen och häll över resten runt om i formen. Strö över lök- och fetablandningen över alltihop.
  8. Placera formen mitt i ugnen och stek i ca 25-30 minuter.
Kommentar: Vi serverade med ris som kokat i grönsaksbuljong, och lite gurka och några klicka creme fraiche. Detta var jättegott! Tror det skulle vara gott att ha tacokrydda i köttfärsen, det blir nog nästa gång! Bilden blev jätteful, för jag råkade bara ta ett kort innan jag slukade hela rätten! Köttfärsen är inte rå, fast det ser ut så, smakar godare än det ser ut. Prova, vettja!

0 kommentarer: