måndag 7 juni 2010

Potatissallad med äpple och gurka



  •  700-800 g potatis (gärna färskpotatis!)
  • 2 syrliga äpplen
  • ½-1 röd lök
  • 1 bit ca 15 cm gurka
  • ca 8 rädisor
  • 2 dl gräddfil
  • knappt 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap
  • salt, vitpeppar
  • finhackad gräslök

    1. Koka potatisen och låt kallna.
    2. Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.
    3. Skär den skalade och kalla potatisen, äpplena och gurkan i tärningar.
    4. Hacka löken i små bitar.
    5. Tärna rädisorna.
    6. Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.
    7. Låt gärna salladen stå en stund och ta smak. 
    Kommentar: Jag tyckte till en början att det smakade för mycket majonnäs och senap, men tillsammans med alla ingredienser så var det bara gott! 

    0 kommentarer: