4 portioner
- 400 g tinad Veggofärs
- 1 dl vatten
- 1 dl ströbröd
- 5 msk tomatpuré
- 1 hackad gul lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk oregano
- persiljekrydda
- salt, peppar
- smör eller olja
Gör så här:
- Blanda vatten, ströbröd och tomatpuré och låt svälla, ca 5-10 min.
- Rör ner färs, lök och vitlök.
- Tillsätt oregano och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Forma bullar och stek i smör eller olja ca 8 – 10 min på medelstark värme.
Riktigt gott! Kryddmåtten är inte exakta. Vi gjorde så att vi stekte en bulle och provsmakade, och sen hade vi i mer kryddor tills vi var nöjda. Receptet hittade vi på baksidan av veggofärspaketet! Vi har nämligen vegetarianvecka, av någon anledning. Kul att prova något nytt, och se hur det går.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar