måndag 7 juni 2010

Potatissallad med saltgurka


  • 700-800 g potatis (gärna färskpotatis!)
  • 1 rödlök
  • 2-3 saltgurkor (eller ett gäng färdigskivade som man köper på burk)
  • 2 dl gräddfil
  • knappt 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, svartpeppar
  • kapris
  • finhackad gräslök
  1. Koka potatis och låt kallna.
  2. Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.
  3. Skär den skalade och kalla potatisen i tärningar.
  4. Hacka rödlöken och gurkan i små bitar.
  5. Lägg i skålen med dressingen och rör om ordentligt men försiktigt.
  6. Låt gärna salladen stå en stund och ta smak. 
 Kommentar: Först tyckte jag den smakade för mycket majonnäs och senap, men ville ändå ge den en chans. Kapris har jag aldrig använt förut, så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, så jag la ut några stycken på en skärbräda och hackade lätt. Denna potatissallad luktade enligt mig inte så särskilt gott, men smakade jättebra!

0 kommentarer: