fredag 18 juni 2010

Tacosoppa

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 3-400 g nötfärs
  • olivolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 500 g finkrossade tomater med chili
  • 8 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 liten burk majskorn
Till servering
  • creme fraiche

  1. Hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar.
  2. Stek köttfärsen i olivolja. Tillsätt lök och vitlök efter ett tag. Strö över tacokryddan.
  3. Lägg över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna utom majs. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt majs och låt allt bli varmt.
  4. Servera med en klick creme fraiche
Kommentar: Lättlagad och mäktig soppa. Vi hade grovt grekiskt lantbröd till, och det var kanongott!

3 kommentarer:

Helena sa...

Tack! Detta ska lagas imorgon hade noll inspiration (stavning?) Men den såg läcker ut och lätt lätt :D

Unknown sa...

Ja, prova denna! Asgod, mättande och lättlagad! Gör den OFTA hemma! Säg gärna va du tyckte sen!

Helena sa...

Den blev god :D