onsdag 15 december 2010

Ugnsfalu med grönsaker



  • 1 halv falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • En halv burk majs
  • En burk krossad ananas
  • En halv förpackning krossad tomat med chilismak
  • Riven ost
  • Couscous
  • (Grönsaksbuljong)
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela baconet i småbitar, hacka löken och skala och riv morötterna. Fräs allt i en stekpanna.
  3. Hacka paprikan och skär falukorven i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg korv, paprika, majs och ananas i en smord ugnsfast form. Häll över baconfräset. Toppa med krossad tomat och riven ost.
  4. In i ugnen i ca 30-40 minuter.
  5. Tillaga couscousen efter förpackningen, men ha gärna i en grönsaksbuljong i vattnet!
Kommentar: 
Oj, denna hade jag glömt publicera sen i oktober. Hade inte skrivit någon kommentar, men jag antar att det blev... gott?

1 kommentarer:

Lisa sa...

Det ser jättegott ut! Ska nog testa det någon dag.