onsdag 15 december 2010

Ugnsstekt kyckling med fetaost och grönsaker

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 paket blandade bönor (jag använde ICAS egna)
  • basilika
  • oregano
  • 200 g fetaost
  • 2 dl matlagningsgrädde 
  • Svartpeppar
  • Ris (+ grönsaksbuljongtärning)
  1. Skär kycklingen i bitar, valfri storlek och lägg sedan i dem i en smord, ugnsfast form. 
  2. Finhacka lök och vitlök. Skär paprikorna i strimlor och skölj bönorna.
  3. Fördela alla grönsakerna runt kycklingen i formen. Strö över kryddorna, smula över fetaosten och häll på grädden. Avsluta med nymalen svartpeppar och tillaga sedan alltihop mitt i ugnen i 200°C i 30-40 minuter (kan variera lite beroende på filéernas storlek) .
  4. Servera med ris, som du gärna kan koka i grönsaksbuljong.
Kommentar: Jag tyckte det här blev jättegott! Perfekt som matlåda då det är väldigt mättande också.

0 kommentarer: