fredag 9 september 2011

Japp- och nötkaka

  • 100 g Japp
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 ½ vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk jordnötssmör
  • 200 g mörk choklad
  • 1- 1½ dl salta jordnötter
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär Jappen i bitar.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda kakao och mjöl i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker lätt. 
  5. Rör ner det smälta smöret och kakao- och mjölblandningen.
  6. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck i Jappbitarna här och där. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  7. Bred ut jordnötssmör över kakan. Låt svalna.
  8. Strö hälften av nötterna över kakan. 
  9. Smält chokladen och ringla över ca två tredjedelar av den på kakan.
  10. Strö över resten av nötterna och ringla över resten av chokladen.
  11. Ställ kakan i kylskåpet 2-3 timmar, gärna över natten.
Kommentar: Riktigt söt, god och lättbakad! Inte den mest aptitliga bilden, det är jag medveten om, men bättre än inget, tänkte jag. Nästa gång jag gör denna ska jag ta en större form så den blir plattare, för den blev väldigt mäktig när den blev så tjock som min.

0 kommentarer: