- 2 gula paprikor
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 knippe persilja
- 1 dl kycklingfond
- 8 dl vatten
- 1 lime, skal och saft
- 2 dl creme fraiche
- salt, svartpeppar
- fetaost i tärningar
- ett gott bröd
- (färsk parmesan)
- olivolja
- Skär lök och paprika i bitar och fräs i olja tillsammans med vitlök och persilja tills det blir mjukt utan att ta färg.
- Slå på kycklingbuljong och låt koka 10-15 minuter.
(Riv under tiden parmesanosten till brödet, och gratinera det i ugnen på 200° i ca 10min med lite salt & peppar på.) - Mixa soppan slät och tillsätt lime, creme fraiche och kryddor.
- Lägg i fetaosten vid serveringen.
Kommentarer av andra: "Omfg! Soppan är lätt bland det godaste jag ätit! Well done!"
2 kommentarer:
Vi testade den här ikväll. Använde bara två paprikor eftersom du skrev att det smakade lite mycket paprika. Det blev jättegott!!
Va kul!
Skicka en kommentar