skip to main |
skip to sidebar
- 50 g jäst
- 1 ½ tsk salt
- ½ dl ljus brödsirap
- 50 g margarin
- 5 dl mjölk
- 1 dl krossade linfrön
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 ½ dl vetekli
- Ca 9-10 dl vetemjöl
- Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap.
- Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet, 37°. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjölet tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter.
- Låt jäsa i 40 minuter. Arbeta degen med lite mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten.
- Låt jäsa ytterligare i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225° och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.
Kommentar: Goda! I originalreceptet stod det 2 tsk salt, men det tyckte jag blev lite för mycket, så jag ändrade det här. Mums, blev riktigt nöjd!
2 kommentarer:
Det ser gott ut!
Den här tårtan/kakan bakade jag häromdagen förresten. Den blev ruskigt god!
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=31675
Oh vad gott! Ska baka detta på en gång! Brödet är nämligen slut, så tur jag kikade in här! :D
Skicka en kommentar