fredag 26 februari 2010

Blåbärsmuffin med apelsin


  • 200 g blåbär
  • 2-3 apelsiner
  • drygt 4 dl mjöl
  • drygt 1 dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • salt
  • 1 ägg
  • 6 msk olja
  1. Rensa blåbären, skölj och låt rinna av på ett hushållspapper. Om du använder frysta blåbär, låt de inte tina utan använd dem frysta.
  2. Skölj apelsinerna i hett vatten, torka av dem och riv ½ msk skal. Pressa alla apelsiner.
  3. Blanda mjöl med socker, bakpulver, bikarbonat och en nypa salt i en skål.
  4. Rör ihop ägg, olja och apelsinskal i en annan skål. Häll sen i apelsinsaften.
  5. Blanda i saftblandningen i mjölet, rör om till en jämn smet. Vänd ner blåbären.
  6. Fyll smeten i stadiga muffinsformar till högst ¾. Ett tips är att sätta pappersformarna i en muffinsplåt, så blir de extra stabila. Grädda muffinsen gyllenbruna mitt i ugnen i 180° ca 30 min. ta dem ur ugnen och låt vila i 5 minuter. 
Kommentar: Goda, saftiga och hyffsat lätt att göra! Receptet kommer från en kokbok som heter "Muffins"

0 kommentarer: