söndag 21 februari 2010

Bulgursallad med kyckling och chorizo



  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 chorizokorvar
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • ½ påse blandsallad (i den jag använde var det grön sallad, rucola, rödbladig sallad, tatsoi)
  • citronsaft
  • salt, peppar
  1. Koka bulgurn som vanligt fast med buljongtärningen i vattnet.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar och stek, krydda med valfria kryddor.
  3. Skriva chorizon i slantar och dela varje slant på mitten. Stek.
  4. Gröp ur avokadon och dela i bitar. Jag hällde på lite citronsaft och salt på avokadon som den fick ligga och dra åt sig medan jag förberedde det andra.
  5. Finhacka rödlöken.
  6. Skölj salladen och dela de bladen som är stora.
  7. Blanda allt i en stor skål. 
  8. Ha på citronsaft, salt och peppar.
Kommentar: Det här är en sån sallad som man kan mixa och ändra i all oändlighet. Man tar bort och lägger till så det passar just en själv. Det blev riktigt gott och mättande! Vad för sallad man väljer att ha i är helt upp till en själv, även mängden av varje ingrediens, allt efter tycke och smak.

0 kommentarer: