- 200 g blåbär
- 2-3 apelsiner
- drygt 4 dl mjöl
- drygt 1 dl farinsocker
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- salt
- 1 ägg
- 6 msk olja
- Rensa blåbären, skölj och låt rinna av på ett hushållspapper. Om du använder frysta blåbär, låt de inte tina utan använd dem frysta.
- Skölj apelsinerna i hett vatten, torka av dem och riv ½ msk skal. Pressa alla apelsiner.
- Blanda mjöl med socker, bakpulver, bikarbonat och en nypa salt i en skål.
- Rör ihop ägg, olja och apelsinskal i en annan skål. Häll sen i apelsinsaften.
- Blanda i saftblandningen i mjölet, rör om till en jämn smet. Vänd ner blåbären.
- Fyll smeten i stadiga muffinsformar till högst ¾. Ett tips är att sätta pappersformarna i en muffinsplåt, så blir de extra stabila. Grädda muffinsen gyllenbruna mitt i ugnen i 180° ca 30 min. ta dem ur ugnen och låt vila i 5 minuter.
Kommentar: Goda, saftiga och hyffsat lätt att göra! Receptet kommer från en kokbok som heter "Muffins"
0 kommentarer:
Skicka en kommentar