fredag 26 februari 2010

Classic Cupcake


  •  3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Frosting
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphia ost 
  • Ev. några droppar karamellfärg
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphia krämigt med en elvisp.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen med hjälp av en sprits.
Kommentar: Jag hade ingen citron så jag tog färdigpressad citronsaft och sprutade i litegrann, vet inte hur mycket. Sen så hade jag ingen sprits hemma, så jag klippte hål i en vanlig liten plastpåse (en sådan där 2 liters, eller vad det kan ha varit). Det kändes som det blev lite lite frosting, men å andra sidan så är det ganska mäktigt, så man behöver inte så mycket, även om mer frosting ser finare ut!

0 kommentarer: