- 3 dl bulgur
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 kycklingfiléer
- 2 chorizokorvar
- 2 avokado
- 1 rödlök
- ½ påse blandsallad (i den jag använde var det grön sallad, rucola, rödbladig sallad, tatsoi)
- citronsaft
- salt, peppar
- Koka bulgurn som vanligt fast med buljongtärningen i vattnet.
- Dela kycklingen i mindre bitar och stek, krydda med valfria kryddor.
- Skriva chorizon i slantar och dela varje slant på mitten. Stek.
- Gröp ur avokadon och dela i bitar. Jag hällde på lite citronsaft och salt på avokadon som den fick ligga och dra åt sig medan jag förberedde det andra.
- Finhacka rödlöken.
- Skölj salladen och dela de bladen som är stora.
- Blanda allt i en stor skål.
- Ha på citronsaft, salt och peppar.
Kommentar: Det här är en sån sallad som man kan mixa och ändra i all oändlighet. Man tar bort och lägger till så det passar just en själv. Det blev riktigt gott och mättande! Vad för sallad man väljer att ha i är helt upp till en själv, även mängden av varje ingrediens, allt efter tycke och smak.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar