- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Frosting
- 60 g smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 100 g philadelphia ost
- Ev. några droppar karamellfärg
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphia krämigt med en elvisp.
- Dela upp frostingen och färga den i olika färger eller behåll den vit.
- Bred frostingen på cupcakesen med hjälp av en sprits.
Kommentar: Jag hade ingen citron så jag tog färdigpressad citronsaft och sprutade i litegrann, vet inte hur mycket. Sen så hade jag ingen sprits hemma, så jag klippte hål i en vanlig liten plastpåse (en sådan där 2 liters, eller vad det kan ha varit). Det kändes som det blev lite lite frosting, men å andra sidan så är det ganska mäktigt, så man behöver inte så mycket, även om mer frosting ser finare ut!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar