Sambon fyller 26 idag. Igår firades detta med 3-rätters! Jag konstaterade snabbt att det var nog de fulaste tre rätter jag sett.
Huvudrätt:
Smördegsinbakad fläskfilé med fyllning av rödlök, bacon,ost, äpple och creme fraiche.
- 1 st smördegsrulle
- 1 st fläskfile
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm vitpeppar
- 0.75 tsk salt
- 2 msk smör att steka i
- 1 st rödlök, finhackad
- 140 gram bacon
- 1 dl ost riven
- 3 msk creme fraiche
- 1 st äpple
- 1 st ägg att pensla rullen med
- Putsa fläskfilén. Skär den i två delar. Salta och peppra filébitarna. Bryn dem i stekpannan, rulla dem fram och till baka tills de har fått en stekyta runt om.
- Efterstek filébitarna ca 10-15 minuter tills de är klara. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av.
- Skär baconet i småbitar och stek dem sen. Lägg de färdigstekta på ett hushållspapper för fettet att rinna av.
- Finhacka en mindre rödlök och bryn i stekpannan. Tag upp och lägg i en skål.
- I skålen, blanda bacon, rödlök, ost, skalat och rivet äpple och creme fraiche.
- Rulla ut smördegsrullen.
- Skär filén i 1-1.5 cm tjocka skivor och lägg hälften i 1-2 rader mitt på rullen. Lägg fyllningen på skivorna och lägg sedan resten av skivorna på fyllningen.
- Vik smördegen över ,så att det täcker fyllningen. Tryck ihop kanterna. Lägg rullen på en plåt med skarven neråt.
- Pensla rullen med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen 200 grader i ca. 20 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar