- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- (2 msk kallt kaffe)
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 st nypa salt
- 100 g mörk choklad
Chokladfrosting:
- 60 g smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 100 g phiadelphiaost
- (1 msk varmt kaffe)
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen (och kaffet) och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-25 minuter (de ska vara helt torra inuti). Låt svalna.
Frosting:
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
- Bred frostingen på cupcakesen, eller ta hjälp av en sprits.
Kommentar: Väldigt mäktiga! Goda, men en halv åt gången räcker nästan. Kaffet har jag satt i parantes, för det står i receptet att det ska vara med, men jag hade inget, så det gör man nog som man vill, det går lika bra utan i alla fall! Jag hade ingen sprits hemma, så jag klippte hål i en vanlig liten plastpåse (en sådan där 2 liters, eller vad det kan ha varit). Recept kommer från tv-kocken Leila Lindholm. Jag har även garnerat med en Pollygodis och silverkulor.
4 kommentarer:
Är det Polly du satt på toppen?
0,5 del kaka förresten?
del=dl
Japp, skrev med det nu.
Först undrade jag vad jag hade skriit "1 del kaka" haha ^^
Skicka en kommentar